PILIH BETON d.o.o., Tovorna ulica 17, 3000 Celje Domov | Kazalo | Kontakt

Predstavitev

PILIH BETON d.o.o., je družinsko podjetje. Obratovati smo začeli pred 45 leti, ko je tedanji ustanovitelj Zdenko Pilih registriral obrtniško gradbeno dejavnost. S tem je podjetje nadaljevalo stoletno tradicijo gradbeniške rodbine PILIH. Znanje in izkušnje so se prenesle na novo že četrto generacijo, ki sedaj upravlja s poslovnim sistemom več podjetij iz področja gradbene dejavnosti in eden izmed njih je PILIH BETON d.o.o.

Podjetje se je vse do leta 1990 ukvarjalo predvsem z visoko in nizko gradnjo. Družbene spremembe, ki so nas tedaj pripeljale k tržnemu gospodarstvu, so bile temelj za nove izzive. Pričeli smo z izgradnjo betonarne za proizvodnjo transportnega betona. To področje je bilo do takrat domena velikih gradbenih gigantov, ki so bili brez posluha za potrebe manjših gradbenikov.

Začetek proizvodnje transportnega betona leta 1990 je bil namenjen prav tej ciljni skupini. Z vztrajnostjo in kvaliteto je podjetje že leta 1994 obvladalo večinski delež Celjskega trga.
Nov preporod, pa je bil začetek avtocestne izgradnje v Celjski regiji. Pilih beton je v tem času dobavil beton za več kot 30 viaduktov, ki so jih izvajala različna podjetja iz Slovenije in Italije.

V obdobju najintenzivnejše gradnje avtocest smo prvi v Sloveniji (za TRANSPORTNI BETON) prejeli CERTIFIKAT KAKOVOSTI ISO 9001, ki nas še danes spodbuja, da ostajamo v naši regiji med vodilnimi tako po količinah, kot po KVALITETI betona in uslug.

Prav kvaliteta naših betonov je bila osnova za proizvodnjo betonskih izdelkov, ki se iz leta v leto širi in povečuje. Najnovejša dejavnost v sklopu PILIH BETONA, je ponudba vseh gramoznih frakcij in tampona iz našega kamnoloma GRATEX d.o.o., Laško, pod blagovno znamko PILIH DOLOMIT.

pravno obvestilo

Pilih beton Pilih beton
03 425 66 00
Poletni delovni čas

Od ponedeljka do petka: od 7.00 do 17.00 ure
Sobote: od 7.00 do 13.00 ure

Zimski delovni čas

Od 1. decembra do 1. marca.
Od ponedeljka do petka: od 8.00 do 16.00 ure
Sobote: od 8.00 - 12.00 ure